Selecteer een pagina

Over mij

Hallo, mijn naam is Jeannine Lenssinck

Als jong meisje wilde ik altijd juffrouw worden. Af en toe wisselde dat af met totaal iets anders, maar altijd kwam basisschooljuf weer bovenaan. Ik heb een groot hart voor kinderen, jong en oud en met name kinderen die uit de pas lopen van het “standaard gemiddelde”.

Jaren heb ik in het onderwijs gewerkt. Ik heb gewerkt als juf in de midden- en bovenbouw, zowel in het regulier als speciaal onderwijs. Ook heb ik grote bijdrage geleverd aan het opstarten van basisschool A.B.B.S. Elzenhagen in Amsterdam-Noord. Een unieke ervaring waar mijn passie voor het onderwijs groeide. Naast werken als juf was ik ook vrijwilliger bij een jongerengroep in Maarssen waar ik bijeenkomsten en weekenden organiseerde.

Mijn passie voor het onderwijs en mijn grote hart voor kinderen en hun ouders was in combinatie met persoonlijke omstandigheden helaas geen goede combinatie. Ik heb het onderwijs vaarwelgezegd en ik ben gaan werken in de evenementenbranche. Daar heb ik met plezier gewerkt aan communicatieplannen en de uitvoer ervan.

Werken met hart en ziel, dat is wat werken voor mij betekenisvol maakt. Dan heb je plezier, uitdaging en je laat ervan op, mits je in balans bent. Bij de terugkeer in het speciaal onderwijs kwam ik hier pas echt achter. Ik ben een dyslectische hoogsensitieve basisschoolleerkracht die voor de klas te veel prikkels krijgt die ik vervolgens niet in een rustig tempo kan reguleren. Dit heeft mij toen besluiten om mijn kennis en ervaring anders in te zetten.

Ik ben gestart met de opleiding psychodynamisch kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica. In juli 2022 deed ik succesvol eindexamen en ben ik voor mezelf gestart. Om mij verder te ontwikkelen ben ik in september 2022 gestart aan de HAN University. Daar volg ik de master pedagogiek en ben ik lid van de opleidingscommissie.

Ik wens voor alle kinderen een gezin waarin iedereen gezien wordt, erbij hoort en zijn juiste plek inneemt. Een gezin waar balans is in geven en nemen en waar je iets kan aanvaarden zonder het te willen veranderen. Het zijn de basisprincipes van systemisch werk. Welbevinden is zowel thuis als op school voor mij het belangrijkste. Het is één van de drie basisvoorwaarde voor kinderen om gezond en veilig op te kunnen groeien en te leren. Daarom, is het mijn missie om kinderen en ouders in balans te brengen om zo te kunnen opbloeien.

“Onderwijs en opvoeding kun je niet losmaken van elkaar” – Luc Stevens

Volg mij op Social Media:

Academie voor Psychodynamica - Kindercoach

De Academie voor Psychodynamica heeft als doel kindercoaches zo breed en compleet mogelijk op te leiden. Het lesprogramma omvat alle basiskenis- en moderne (kinder)coachtechnieken en therapievormen, welke nodig zijn om kinderen en jongeren op verantwoorde en effectieve wijze te begeleiden. Lesvakken die o.a. aanbod komen: systemisch werk, communicatie, innerlijk kindwerk, ontwikkelingspsychologie, kinderproblematiek, overlevingsstrategieën, kind gerelateerde werkvormen, gezinsproblematiek, omgaan met rouw en verlies, pesten. Door de vele praktijkervaring die je naast de theorie opdoet kun je startbekwaam als kindercoach aan de slag.

De opleiding kindercoach aan De Academie voor Psychodynamica is een CPION Post-HBO geaccrediteerde registeropleiding.

HAN_University - Master of Applied Sciences

Aan de HAN volg ik de deeltijd master Pedagogiek. De master kent 3 onderwijseenheden:

Pedagogisch didactisch handelen zoomt in op de ontwikkeling van kinderen en jongeren en op de opvoedtaken van ouders en de omgeving school & zorg. In het 2e jaar komt o.a. kinder- en jeugddiagnostiek aanbod.

Professionaliteit ontwikkelen door supervisie en intervisie. Je leert te reflecteren op jouw rol als professional, je leert medewerkers en teams te coachen en je leert etische vraagstukken te overdenken.

Onderzoekend veranderen staat voor het onderzoeken van pedagogische kwesties in organisaties en deze tot verandering brengen.

Hoe klanten mij ervaren

Ik kan goed met vriendinnen praten, maar sommige dingen snappen zij gewoon niet. Ze kunnen het zich niet voorstellen hoe het voor mij is. Het is fijn om met iemand te praten over mijn situatie die je begrijpt en er geen oordeel over heeft.

Coachee, 15 jaar

Ik vind het fijn om met iemand te praten die los staat van alles. Een vertrouwenspersoon waar ik mijn hart kan luchten en mij leert geloven in mezelf en mij leert grenzen te stellen.

Coachee, 17 jaar

Wil jij samen met mij werken aan een duurzame oplossing?

“Gedrag drukt altijd iets uit en vraagt om een passend antwoord” – Luc Stevens