Selecteer een pagina

Bloei op tot wie je bent

5

Zit je kind niet lekker in zijn vel? En kun je als ouder je vinger er niet op leggen?

Kinderen reageren meestal vanuit gevoel. Ze reageren op hun omgeving en uiten dat onder andere door gedrag of lichamelijke klachten.  Ze vertellen op hun eigen manier dat het niet goed gaat. 

5

Worstelt je kind met emoties, leer en/of gedragsproblematiek of andere situaties?

Kinderen maken van alles mee, zowel thuis als op school. En leren is soms vallen en opstaan, zeker bij kinderen met (mogelijk) dyslexie, dyscalculie, (hoog)gevoeligheid, autisme, AD(H)D. Dat is best een uitdaging. Voor het kind, maar ook voor de ouder(s).

5

Wil jij meer rust en balans in ouderschap?

Ouderschap is een prachtige ervaring, maar kan ook aanvoelen als een achtbaan. Je bent gehaast, je hoofd zit vol en je hebt geen tijd meer voor jezelf.  Je ervaart stress die zich uitmondt in een negatieve gezinssfeer. Want, eerlijk is eerlijk; als jij als ouder prikkelbaar bent, dan zijn je kinderen dat ook.

Gezinspraktijk BloomUp is er voor het hele gezin.

Als het niet lekker gaat, merken wij dat gelijk in het gedrag. Als ouder(s) weet je misschien wat er kan spelen, maar in sommige gevallen kun je er niet je vinger op leggen. Ik kan als kindercoach en pedagoog uitkomst bieden.

“Met onze zoon hadden wij echt hulp nodig. Iedere dag was er wel een conflict wat eindigde met boosheid en verdriet. Na van alles proberen kwam Jeannine op ons pad. Met onze hulpvraag ging zij met hem aan de slag. Na 3 sessies hadden wij even telefonisch contact. Onze zoon bleek zich heel erg verantwoordelijk te voelen voor mij als moeder en voor zijn jongere broertje. Tijdens de zwangerschap van de jongste raakte ik al snel uit de running en blijkbaar was dat voor onze zoon een trigger om een taak op zich te nemen”.

“De 4e sessie werd een gezinssessie. Jeannine deed met ons en onze zoon een opstelling. Dat was erg confronterend en emotioneel voor ons. Het gaf zonder woorden aan hoe onze gezinsdynamiek is en hoe onze zoon zich voelde en wat hij wenste. Het was een ervaring om nooit te vergeten. En na 5 sessies ging het thuis en op school veel beter met onze zoon”.

“Gezinspraktijk BloomUp is er voor kinderen, jongeren en ouders”.

Ik sla een brug tussen pedagogiek en psychodynamisch therapeutische coaching voor een duurzame oplossing.

Tijdens coachgesprekken met cliënten blijkt dat aan de coachvraag vaak een psychotherapeutische problematiek ten grondslag ligt. In andere woorden: in het verleden is iets gebeurd wat in het nu (onbewust) effect heeft op het gedrag, denken en voelen. Als pedagoog en psychodynamisch coach sla ik praktijkgericht een brug  tussen opvoeding, gezin, onderwijs, psychotherapie en coaching.

Zowel als pedagoog, als psychodynamisch kindercoach ben ik breed opgeleid. Kinderen in verschillende leeftijdscategorieën hebben hun eigen problematiek en vragen daarom ook hun eigen specifieke benadering. Ik heb kennis en ervaring om te werken met de meest effectieve en moderne kindercoachtechnieken en therapievormen. Ik beheers naast deze coachtechnieken ook therapeutische technieken om onderliggende problematiek, die aan de coachvraag ten grondslag ligt, samen met het kind en/of de ouder(s) op effectieve wijze te onderzoeken.

Met 5 coachingsessies al groot positief resultaat.

Een blij en zelfverzekerd kind

Buikpijn, hoofdpijn, snel boos, driftig, moe, moeite met slapen, opstandig, teruggetrokken worden verleden tijd als kind en de ouder elkaar begrijpen.

Plezier thuis en op school

Als je weet hoe iets komt dan kun je er ook iets aan doen. Jezelf ontdekken wat je uitdagingen en talenten zijn staat centraal. Daarnaast verdiep ik mij in kinder- en jeugd diagnostiek om een indicatie te kunnen geven met advies.

Meer rust en balans als ouder

Als gezinscoach kom ik naast jou staan. Samen kijken wij wat er speelt in jouw gezin. Welke patronen zijn er? Ik geef je inzicht en bewustwording wat je mee neemt met je gezin, in je manier van opvoeden en begeleiden.

Ervaringen van mijn klanten

Wat ben je super bezig met onze leerlingen! Je komt echt tot de kern al en binnen zo’n korte tijd.

Evelien

Zorgcoördinator, Rientjes Mavo

Ik ben weer gemotiveerd om naar school te gaan en te leren. Ik haal nu betere cijfers en dat geeft een goed gevoel.

Youri, 15 jaar

De oplossing ligt dichterbij jezelf dan je denkt.

Intern speelt er bewust of onbewust iets wat doorwerkt in alles. In je gevoel, denken en emoties. Je gedrag wordt hierdoor beïnvloed en er ontstaat een disbalans. Je voelt je niet lekker in je vel. Psychodynamische coaching is erop gericht om snel verbetering aan te brengen, uiteraard afhankelijk van de problematiek. In een veilige huiselijke omgeving krijg je inzicht in het ontstane probleem, waardoor een andere kijk met nieuwe mogelijkheden zich aanbieden.

Bloei op en kom staan in je eigen kracht!

De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf.

Veelgestelde vragen

Werk je alleen 1 op 1?

In eerste instantie werk ik alleen met het kind of met de ouder. In sommige gevallen is het wenselijk om met meerdere gezinsleden te werken. Bijvoorbeeld broer en zus, het kind en de ouder(s). Het is afhankelijk van de situatie en het doel wat gesteld wordt. Een sessie met meerdere gezinsleden heeft geen invloed op de pakketprijs.

Ben jij als coach geregistreerd en/of geaccrediteerd?

Een coach is een niet-beschermd beroep. Dat betekent in theorie dat iedereen zich coach mag noemen. Mocht je dat onzeker maken, dan kun je kijken of de coach geregistreerd en/of geaccrediteerd is.

Met een registratie, beschermende titel of keurmerk kan je als coach deskundigheid en kwaliteit aantonen. Dit geldt evenals voor psychologen en therapeuten. Als geregistreerde en geaccrediteerde coach, psycholoog of therapeut moet je een gecertificeerde opleiding hebben gevolgd, een aantal uren/jaren werkervaring kunnen aantonen en/of extra opleidingen en cursussen doen.

Er zijn vele coaches die, netals ik, ook psychologisch onderlegd zijn. Het is dus niet zwart-wit. Het hangt af van de persoonlijke vaardigheden, kwaliteiten en achtergronden van de coach.

Ikzelf heb een geaccrediteerde opleiding gevolgd aan de Academie voor Psychodynamica. Momenteel volg ik de master pedagogiek aan de HAN University. Na deze master kan ik mijn SKJ registratie voltooien. Daarnaast kan ik scholen nog beter adviseren en helpen bij het opzetten van pedagogisch beleid en ook teams en teamleden afzonderlijk coachen.

Wat is het verschil tussen psycholoog, een therapeut en een coach?

Een psycholoog is een therapeut die helpt bij psychische problemen en bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. De hoofdtaak is het vaststellen van een diagnose en behandeling van de client. De client komt vaak bij een psycholoog terecht via een doorverwijzing van de huisarts.

Een psychodynamisch therapeut helpt ook bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Doorverwijzing van de huisarts is hierbij niet nodig. Er wordt ook geen diagnose gesteld.

Een coach richt zich samen met de client op wie hij/zij nu is, wat hij/zij wil en kan. Vragen van de coach komen voort uit de positieve psychologie. Ze zijn toekomstgericht en zetten de client aan tot denken in mogelijkheden.

Kan ik gebruik maken van mijn zorgverzekering?

Er is een financieel verschil tussen een psycholoog, therapeut en een coach. Een psycholoog heeft een 4 jarige therapeutische opleiding gevolgd, evenals een therapeut en deze afgesloten met een medisch basisexamen. De client kan zich dan beroepen op zijn aanvullende zorgverzekering. Coaching valt niet onder de aanvullende zorgverzekering.

Ervaringen van mijn klanten

Het was heel leerzaam voor onze zoon. Jeannine ging heel creatief aan de slag. Tijdens het verven of het spelen besprak zij zijn emoties. Er is duidelijk verschil te zien in zijn sociale ontwikkeling.

Moeder van coachee

zoontje van 5 jaar

Wout heeft af en toe nog zijn buien, maar die zijn zeker minder geworden. Hij kan zelf zijn grens aangeven en is snel weer uit z’n boze buien. Dus hij en ook wij hebben er zeker iets aan gehad. 

Leonie

Moeder van Wout, 7 jaar

Bloei op en word de mooiste versie van jezelf!

Durf jezelf te zijn in een wereld waarin je bent afgestemd op anderen.